Cordoba - Zuid-Spanje

Eten & drinken


De keuken van Zuid-Spanje en dan met name Andalusië heeft een goede reputatie op culinair gebiedt. Het zou dan ook jammer zijn om deze niet te proeven als u in deze regio bent en Cordoba is hierop geen uitzondering.
Een ingrediënt als olijfolie wordt in de omgeving van Córdoba erg veel geproduceerd, het wordt daarom ook veel gebruikt in veel streekgerechten. Voorbeelden hiervan zijn de koude soep oftewel de gazpacho. Ook wordt het is diverse lamsgerechten en sausen verwerkt. Bij de maaltijd wordt door de Spanjaarden vooral wijn gedronken, waaronder de streekwijnen met hun typisch aroma. Montilla en Moriles zijn de voornaamste wijnen en uit de regio rondom Córdoba. De smaak lijkt wel enigzins op sherry, dit is geen toeval omdat in de regio van Zuid-Spanje dit drankje ook erg populair is. Ook bier is overal te krijgen in de regio Andalusië, al wordt er in Spanje wel beduidend minder van geconsumeerd dan in landen als Nederland, België en Duitsland.


Hieronder een website waar u meer informatie kunt vinden over de Spaanse keuken:

http://tapas.jouwweb.nl

Maak jouw eigen website met JouwWeb