Cordoba - Zuid-Spanje
Home » Cultuur

Cultuur


Er is genoeg te beleven op het Cultureel vlak in Córdoba. Het heeft leuke musea, prachtige Moorse invloeden en de stad zelf is eigenlijk een openluchttheater waar de vroegere rijkdom nog steeds goed naar voren komt.

Het belangrijkste gebouw wat zich in Córdoba bevindt is zonder twijfel de Grote Moskee. Of zoals zijn werkelijke naam is de Mezquita. Van buiten ziet hij er onopvallend uit, des te groter is de verassing voor de bezoeker als hij of zij de moskee betreedt. Prachtig bewerkte muren en plafonds en maar liefst 856 zuilen die de moskee ondersteunen.
Een andere aanrader is het bezoeken van de joodse wijk. Deze wijk met de naam Juderia heeft prachtige eeuwen oude woningen welke zich nog steeds in goede staat bevinden. Fraai betegelde muren ziet u door de hele wijk heen. En er zijn ook oude Arabische baden en een synagoge te bezoeken.
Net buiten de stad ligt het  het vroegere prachtige Medina Azahara, dit betekent Stad der Bloemen en is in werkelijkheid een gigantisch paleiscomplex geweest in vroegere jaren voor Abd ar-Rahman III die hier met vele duizenden hofbedienden en soldaten heeft geleefd. Helaas doet tegenwoordig alleen een puinhoop nog aan deze vroegere gloriejaren terugdenken.